Meillä on joulu pakattu ja poistettu... Niin paljon kun siitä pidänkin, niin heti vuodenvaihteen jälkeen haluan kaiken punaisen (ym. mitä joulun väriä milloinkin on), ylimääräiset koristeet yms. pois, -ja tilalle paljon vaaleutta.
Eilen töiden jälkeen miehen kanssa siivoilimme, pakkasin joulun punaiset purkit keittiön hyllyiltä pois ja vaihdoin verhot. Ja tietenkin tulppaaneja... =)                     

                         1185163.jpg

                                   1185166.jpg

Tänään on ihana aurinkoinen pakkassää (lunta ei kyllä valitettavasti ole) ja meidän oli tarkoitus tehdä pitkä kävelyretki kera eväiden, mutta molemmilla on olo nyt sellainen, että näinköhän flunssa kolkuttelee. Päätä särkeee, jäseniä kolottaa, hiukan palelee ja olo on "kurja".
Olemme aloittaneet puhdistuskuurin. Luontaistuotekaupassa suosittelivat
MethoDraine Detoxia ja hyvältä tuntuu. Vastaavia kuureja olen kokeillut ennnenkin, mutta en tätä. Mietinkin, että voisikohan mahdollinen flunssa olla seurausta tästä kuurista, eikös flunssa ja kuume (sellaista ei ole vielä ainakaan) ole elimistön keino puhdistautua...
Me siis emme lähde ulos (aamuinen kaupassa käyntikin tuntui jo hiukan raskaalta...) vaan vietämme päivän leväten, telkkua katsellen ja lukien. Minä luen ostamaani ET lehteä sekä kasvis keitto- ym. kirjoja (puutarhakirjojakin alan pian selailla, eihän tässä kauaa mene kun saa aloittaa joidenkin esikasvatusta... ;-)) Mies joulupukin tuomaa sota-aiheista kirjaa (Raatteentiestä kertovaa, häntä kiinnostaa kovasti sotahistoria, joten yleensä aina ostan hänelle jonkin aihetta käsittelevän kirja, tänä jouluna kaksikin...)

                                            1185168.jpg

Savojinkaali on kiehumassa ja pitäisi jaksaa vielä väkertää meille kasviskaalikääryleitä. (täyte taas omasta päästä; tofua, soijarouhetta, linssiä, papuja, -katsotaan mitä niistä keksin)
Sen jälkeen hyvällä omallatunnolla lepäilemään, -koti on siivottu, aurinko paistaa ja mahdollisesta lähestyvästä flunssasta huolimatta olo on hyvä!   =)

Meinasin unohtaa. Tämän vuoden puolella en ole vielä minkäänlaisia omelu- tai muitakaan käsitöitä saanut aikaiseksi, mutta joulun välipäivinä ompelin pari sisustuspussukkaa sekä muutaman sydämen.

                                   1185157.jpg

                         1185153.jpg