...että siskon tyynyt on yhä ompelematta... (anteeksi Auli!!)  Otin kyllä jo ompelukoneen ja kaikki muutkin esille, mutta pihan kutsu oli niin voimakas, etten voinut sitä vastustaa... Enkä malttanut pysyä pois haravan varresta !!
Vähän haravoimme isännän kanssa, mutta perenna penkkeihin en vieläkään koskenut; jos kerran ensiviikolla tulee lunta, niin ovat ehkä vähän paremmin suojassa, kun ei ylimääräisiä lehtiä ym. ole haravoitu pois. Melkein nenä kiinni kukkapenkeissä ja kasvimaalla kuljin, nähdäkseni onko mitään tulossa. Meillä on aika varjoisa piha. Yksi pieni krookuksen alku näytti pientä liilan väristä nuppuaan ja pieni näsiän (??) taimeni on tehnyt pikkuruisia vaaleapunaisia kukkia jo jokin aika sitten.
487880.jpg

Kasvimaalla ruohosipuli ja jotkut yrtit olivat pienillä aluilla. Nokkoset ovat myös heränneet ja haaveilenkin jo nokkoskeitosta, -muhennoksesta tms. Ja pian nokkosten jälkeen haen taka-metsästämme maitohorsman alkuja joita keitän ja syön parsan tapaan. Ja myöhemmin pieniä koivun- ja voikukan lehtiä salaatteihin...  Kaivoin vähän maa-artisokkaa ja kävin välillä laittamassa maa-artisokka gratiinin uuniin.
487883.jpg

Ruokailun jälkeen kävin hetkeksi sohvalle pitkäkseni ja selailin lehtiä (saattoi olla, että hetkeksi torkahdinkin... ) joiden lukeminen on jäänyt rästiin näiden ihanien ilmojen takia. Hetki sitten kävin hakemassa pyykkiä narulta ja niin taas tekisi mieli pihalle jotakin puuhailemaan!! On vain nyt maltettava mielensä, sillä tiedän että huomenna on käsivarret ja hartiat kipeät. Niin käy joka kevät kun innoissani aloitan pihahommat. Jospa laitan saunan päälle (vai laittoikohan isäntä jo...) ja yritän lämmitellä kipeytyneitä lihaksia!